Президентът на Ротари клуб и кметът на общината откриха уникален за страната 3D проект "Карлово на длан"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 29 Декември 2018 14:14

Специален гост на събитието по покана на Ротари бе посланикът на РБ в Азербайджан г-н Н. Янков и съпругата му

В 43 умалени 3D модели са представени историческите забележителности в Карлово като паметникът на Васил Левски и родната къща на Апостола, двете църкви с камбанариите, сгради от Старинно Карлово, паметникът на братя Евлогий и Христо Георгиеви, щампата и водопад Сучурум и т.н.

Откриването на макет на града, наречен "Карлово на длан" събра десетки граждани на улица "Водопад" днес. Събитието се превърна в част от зимните празници на Карлово. Да видят бронзовото изображение на града дойдоха

 

членовете на Ротари клуб - Карлово, по чиято инициатива е изграден монумент, общински съветници, граждани, млади и стари.  Мнозина търсиха освен забележителностите на Карлово, а също и своите домове край тях. Макетът на Карлово е с дължини около 2.5 м и широчина около 1метър и вече една от атракциите на града.

За неговото изграждане Ротари - Карлово събра необходимата сума от благотворителни прояви, общината също даде рамо на интересния проект.

Президентът на Ротари клуб - Карлово Петър Ламбрев, кметът на общината Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, в чийто мандат като президент на Ротари -Карлово се роди проекта, както и предишните президенти на клуба д-р Иван Дончев и инж. Христо Тахчиев заедно прерязаха лентата.

Кметът похвали инициативата, реализирана на най-красивата улица в Карлово, обновена по проект на общината, а президентът на Ротари - Карлово Петър Ламбрев заяви намеренията на организацията да продължава да работи в полза на своите съграждани и на града.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker