Вдигнаха първите наздравици за 2019-та! Вижте къде!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 31 Декември 2018 12:58

Внушителни групи запалени туристи вече се поздравиха по случай Нова година. Още снощи те вдигнаха наздравици в нейна чест и пожелаха тя през нея всички да са здрави и щастливи, да им донесе радост и успехи! 2019-та вече пристигна в Балкана,

туристи от всички краища на страната я посрещат в карловските хижи в сърцето на Стара планина. Тържествата в „Хубавец”, „Балкански рози”, „Васил Левски”, „Равнец” и средногорската перла „Свежен” започнаха още снощи. Ароматен ром и коняк допълват температурата на чая от риган и мащерка, вино от Бургаския край и Тракийската низина сложиха на трапезата гостите на планината. Кухните на хижата бяха заредени с продукти, пренесени от планински коне още в първата половина на декември.

 

Резервациите за Нова година в карловските хижи бяха направени от туристически дружества и групи още през периода август-октомври. Нощувките са за 30 и 31 декември и 1 януари.Хижите са пълни , днес там празнуват 200 човека. В планината няма сняг, времето е сухо и тихо.

Във всички обекти има телефони, включително и сателитни, хижарите предупреждават туристите за евентуални опасности в планината, каза секретарят на туристическо дружество „Васил Левски” в Карлово Ангел Рунташки.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker