Иде сняг! Спазвайте инструкциите, за да не възникват проблеми!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 03 Януари 2019 14:42

Община Карлово: Гражданите и фирмите трябва да организират снегопочистване в районите си

Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за опасно време в по-голяма част от Южна България, където се очакват снеговалежи и образуване на снежна покривка.

Затова всички граждани и фирмите, които поддържат прилежащи площи около имоти частна собственост и

ползватели на такива, при зимни условия са длъжни да спазват чл.19 ал.1 от действащата Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово в частта:

 

- своевременно и постоянно да организират почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки с цел безопасност на движението;

- да отстраняват ледени висулки и надвиснал сняг от покривите на частните и фирмени обекти;

- да не изхвърлят почистения сняг от тротоарите на уличните платна, да не натрупват снега до стволове на дървета и до спирки на градски транспорт.


При неизпълнение на разпоредбите, гражданите и фирмите подлежат на санкция.


Във връзка с прогнозираните климатични усложнения, гражданите стриктно трябва да спазват правилата за движение по пътищата. Препоръчително е да не се паркират автомобили по булевардите и основните улици в Карлово. Най-критичните места са бул. ”Освобождение” и улиците ”Ген. Карцов”, „Александър Стамболийски”, „Хан Крум”, "Юмрукчал" и „Криволак”. Паркираните на платната автомобили възпрепятстват работата на снегопочистващата техниката и на пътните превозни средства със специален режим.


Снегопочистващите машини вече са разположени в 4-те опорни пункта /Карлово, Калофер, Розино и Клисура/ в общината. Съгласно договор, сключен с консорциум „Чистота Карлово”, фирмата има ангажимент за почистването на около 370 километра общинска пътна мрежа. Обезпечени са необходимите количества смеси и пясък за обработка на пътните настилки.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов разпореди на кметовете и кметските наместници да следят за изпълнението на дейностите по почистване на пътищата от общинските и уличните пътни мрежи във връзка с очакваните снеговалежи.

Контрол върху дейността на фирмата осъществяват и служителите в звено „Инспекторат”.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО

Тел. 0335/ 54-598

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker