Спасиха от закриване карловската митница
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 09 Януари 2019 11:53

Митническото бюро в Карлово няма да бъде закрито. То остава да действа и в новата структура на Агенция Митници в рамките на дирекция Тракийска, съобщиха от пресцентъра на община Карлово. На 7-ми януари тази година кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов получи писмо от директора на Агенция „Митници“ – Георги Костов. С него той го

 

уведомява, че е издадена заповед на министъра на финансите, съгласно която в структурата на Териториална дирекция Тракийска се създава митническо учреждение – Митническо бюро Карлово.
С писмо от 19.11.2018 г., изпратено до министъра на финансите, директора на агенция митници, председателя на комисията по бюджет и финанси в НС, до всички народни представители от 17 МИР Пловдив Област и до областния управител на област Пловдив, д-р Кабаиванов изказа своето несъгласие от намерението на Агенция „Митници“ да закрие митническо бюро Карлово през 2019 г. Според него това щеше да доведе до негативни последици за икономиката и инвестициите в целия регион на север от Пловдив, както и до напрежение сред фирмите и гражданите. В своето писмо той призова да не се допусне закриването на едно добре работещо митническо бюро.
От заповедта на министъра на финансите Владислав Горанов, издадена на 27.12.2018 г., става ясно, че: Считано от 00.00 часа на 7 януари 2019 г. в структурата на Агенция „Митници“ се създават пет териториални дирекции -  Тракийска, Югозападна, Дунавска, Северна морска и Южна морска. В териториална дирекция Тракийска се създават общо 12 митнически учреждения, като едно от тях е Митническо бюро Карлово, код BG003007.
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов изказва своята благодарност към всички фирми, които взеха участие на срещата,  организирана през ноември месец миналата година. Тяхната подкрепа и действията, които заедно предприеха, доведоха до положителен резултат. Това неминуемо ще се отрази за доброто развитие на икономиката и ще привлече нови инвестиции в община Карлово.


 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker