Златен медальон за първото бебе на Карлово, дарения за АГ-отделението
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 21 Януари 2019 17:44

Анастасия Георгиева Иванова - първото бебе родено през 2019 година и целият екип на Акушеро-гинекологичното отделение получиха поздравления по повод Деня на родилната помощ. Малката Анастасия е родена на 2 януари в 07.14 часа, с тегло 2,730 кг и е от град Клисура. Днес щастливите родители на момиченцето, Росица Алексиева и Георги Иванов, присъстваха на празника, който по традиция се отбелязва в отделението.
„Най-голямата инвестиция в бъдещето е раждането на едно дете“, каза в приветствието си към празнуващите днес заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и подари на бебенцето златено медальонче с образа на Света Богородица, а на екипа на отделението връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Кабаиванов. По повод днешния ден, община Карлово със съдействието на „ВМЗ“ ЕАД подаряват две родилни легла за АГ отделението, съобщи заместник-кметът, а „Българска роза Карлово“ АД предостави многофункционален ехограф Z5, закупен със средства от продажбите на продукт от козметична серия. 
По традиция д-р Андриан Минев припомни древния ритуал „Поливане“, който беше пресъздаден от майката на Анастасия и д-р Илчева, изродила бебето.
Главната акушерка Бисерка Иванова съобщи, че през 2018 година в акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница е имало 306 раждания, при които са родени 309 деца /3 двойки близнаци/, а от началото на годината са се родили 22 бебета.
Празнична програма по случай празника изнесоха децата от ДГ „Слънце“  и закичиха с китка здравец лекарите и акушерите от отделението.
Поздравления и подаръци към работещите в АГ отделението на болницата, малката Анастасия и нейните родители поднесоха още: управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев,  народният представител Веска Ненчева, кметът на град Клисура Генка Тодорова, кметът на община Сопот Деян Дойнов, директорката на ДГ „Слънце“ Донка Нанева, ръководството на „Българска роза“ АД.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker