Краси Радков и Глория греят на сцената на Манастирска поляна
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 15 Февруари 2019 00:24

Кметът на Сопот Деян Дойнов и артистът Краси Радков ще благословят лозята в полите на Балкана по време на големия Старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“, който започва в събота преди обед. Проявата събира стотици хора от Стремската долина, Дойнов, който ще яхне бял кон тежковоз и Радков, който

ще влезе в ролята на Цар виното ще поведат шествие от площада на Вазовия град до историческата Манастирска поляна, където са празничните ритуали и веселбата.

 

В мащабната проява на виното и любовта вече са ангажирани  десетки жители на Сопот. Тази година участниците в многобройните конкурси са повече от всякога. От месец в града на Вазов майстори седят качествата на своите еликсири от местни сортове и чакат оценката на журито за най-хубаво домашно вино, а също и за гроздова ракия. Любителите на изящното слово, посветено на любовта редят рими и изречения, за да изразят своите чувства към любимите и да получат признанието за това от комисия от местни литератори. Кулинари още се колебаят какви домашни мезета да представят пред дегустаторите, за да получат от тя хвисока оценка за своите луканки, бабеци, суджуаци и филета.

Старопланинският  събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“ събира и най-добрите изпълнители от страната и региона. Етрополската духова музика и формация от десетки гайди ще води шествие до Манастирска поляна. На сцената ще излезе и звездната  детска формация „Карловойс“ чиито песни завладяха България и влязоха в учебниците по пеене. Публиката чака с нетърпение и гласовитата Глория, звездата на  попфолка идва в Сопот с най-любимите хитове.

Шоуто е поверено на неподражаемия Краси Радков, той ще представя и  кани сцената изпълнителите.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker