Тарикат се престори на майстор, сви 6 бона от старица в Черноземен
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 22 Февруари 2019 15:05

87-годишната баба Пенка от Черноземен бе ограбена миналия ден, докато се уговаряла за ремонт на покрива на нейната къща. Млад мъж се отбил в дома й и я убедил, че има разместени и счупени керемиди, че конструкцията е повредена и трябва да се ремонтира. Жената приела предложението и влязла в стаята да вземе пари за капаро. Тогава „майсторът“ видял къде си държи парите, блъснал я грубо и взел останалите пари, които възрастната жена кътала вкъщи. Сумата била 6000 лева.

Макар и на възраст, баба Пенка живее и се справя сама с ежеднението, тя има пет внуци, които я наобикалят и й помагат, когато се наложи. Жената и друг път сама била наемала майстори за дребни ремонти у дома си, затова се доверила на младия мъж, който предложил услугите си.

Тъй като баба Пенка е клиент на охранитела фирма, тя подала сигнал, след което той бил пренасочен към полицията. За броени часове престъплението било разкрито. Служители на Районното управление в Хисаря заловили 30-годишния мъж, който е от Дъбене. Пред разследващите той направил самопризнания за стореното. След доклад на случая пред дежурен районен прокурор, срещу извършителя е образувано бързо производство по чл. 198, ал.1 от НК.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker