Край на нерегламентираните сметища, глобите са от 100 до 50 000 лева!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 23 Февруари 2019 12:55

Общинската администрация Карлово слага край на замърсяването с битови отпадъци на зелени площи, градинки и зоните около населените места, където това не е позволено. Причината  за строгите мерки срещу нарушителите са зачестили случаи на недопустимо изхвърляне на керемиди, мазилка, вар, клони и

 

други отпадъци в съдовете за смесен битов отпадък, както и в покрайнините на градовете и селата. Изхвърлянето на строителни и растителни отпадъци в контейнерите тип „бобър” и кофите нанася материални щети на съдовете.
Поредният нарушител бе санкциониран на 21 февруари.
От администрацията припомнят, че има приети нормативни документи, които са в сила. Според тях ако гражданин наруши наредбата  ще му бъде съставен акт в размер от 100 до 5 000 лева.  Едноличните търговци и юридическите лица ще плащат за тези нарушения  в размер от 700 до 50 000 лева.
На територията на  Карлово са поставени контейнери тип „лодка“ – 4 куб. м, в тях гражданите могат да изхвърлят строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата си, като еднократното количество не може да надвишава 1 куб. м. Поставянето на „лодките“ е в съответствие с Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Карлово, като целта е да се предотврати нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци.

 


Ежедневно специализиран автомобил безплатно събира растителните отпадъци от градините и дворовете. За улеснението му е добре гражданите да  оставят  растителните  отпадъци до бобрите и кофите за смет.

За населените места на територията на Община Карлово се обърнете към кмета на съответното населеното място, който ще ви посочи определените за целта площадки и съдове, припомниха от общинската администрация.
При извършване на строително-монтажни дейности, от които се генерират големи количества строителни отпадъци (повече от 1 куб. м), е необходимо срещу заплащане да се заяви контейнер тип „лодка“ - след предварителна заявка на тел.: 0885453183, или да се потърсят услугите на други специализирани фирми.
Използването на нерегламентиран транспорт за извозване на строителни отпадъци създава предпоставка за нежелани замърсявания и образуване на сметища.

НЕКА ЗАЕДНО ДА РАБОТИМ ЗА ЕДНА ПО-КРАСИВА И ЧИСТА ОБЩИНА, ПРИЗОВАХА ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker