Ученици и експерти обсъждат какво е трафик на хора
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 25 Февруари 2019 13:29

На 22.02.2019 г. в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе кампания за превенция трафика на хора. Г-н Минев - Председател на МКБППМН откри срещата.
По покана на МКБППМН – Карлово, Местната комисия за борба срещу трафика на хора – Бургас представи клип за превенция трафика на хора с цел сексуална експлоатация. Росица Янева - Секретар на комисията разясни на присъстващите какво е трафик на хора, видовете трафик, опасностите, които дебнат не само деца, ученици, но и нас възрастните. Тя даде примери от своята практика за жени, преминали през ада на сексуалното робство, за хора попаднали в плен на трудова експлоатация.
Доброволците Габриела Христова и Деян Петров, участници в клипа, разказаха за своята дейност, за удовлетворението от това да запознаваш хората с проблемите на трафика на хора. Г-жа Янева предостави информационни и обучителни материали.
В края на дискусията г-жа Янева акцентира и на безопасното използване на интернет и превенция на престъплението сексторшън (sextortion): форма на сексуално изнудване, при което снимки или видео със сексуално съдържание, се използват за насилственото принуждаване на малолетни и/или непълнолетни лица да изпълняват извратени сексуални желания на педофили.
Трафикът на хора е сериозен проблем и засяга стотици хора по света. Наша задача е да бъдем информирани, да се предпазим и да сигнализираме при съмнение за трафик на хора.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker