Старинно Карлово стана корица на книжката "100 -те национални туристически обекта"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 27 Февруари 2019 11:50

Старинно Карлово става корица на култовата туристическа книжка „Опознай България – 100 национални туристически обекта. Предложението за това бе отправено към общината. Новият тираж от 20 000 книжи „100 НТО” ще

бъде отпечатан след броени дни. Те ще бъдат пуснати за продажба в цялата страна, а от април те ще се продават и в магазина на сувенири в къща „Бухалов хан”, която е част от туристически комплекс Старинно Карлово. Това съобщи за „Марица” Деспа Ненова, главен експерт по туризма в община Карлово.

 

Туристически комплекс „Старинно Карлово“ е част от движението „Опознай България – 100 национални туристически обекта от ноември 2018 година. То е създадено през 1966 г. по инициатива на Българския туристически съюз. Основната му идея  е всеки турист да се запознае с най-хубавите и най-свидните за всеки българин планини, природни и исторически забележителности, музеи и паметници.

Отличията на движението “100 национални туристически обекта” са бронзова, сребърна и златна значка, придружена от грамота. Значките се дават на три етапа. При посещение на 25 обекта се връчва бронзова значка, а при 50 – сребърна. При посещение на стоте обекта се връчва златна значка. Всички носители на значки имат право на участие в ежегодната томбола с предметни награди, екскурзионни летувания, екскурзия в чужбина и др.

Преди няколко дни община Карлово участва в 36-то издание на Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо"- София. На щанда бяха представени Комплекс "Старинно Карлово", музеите в общината, празниците на розата и лавандулата. В изложението тази година участваха 380 компании от 25 страни, а посетителите бяха над 20 000. Съпътстващата програма през трите дни беше наситена с презентации, срещи и дискусии, където участниците имаха възможност за обмен на новостите, ползотворни контакти и изграждане на успешни партньорства.

Източник: marica.bg

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker