Общината заделя 30 хиляди лева за археологически проучвания в региона
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 28 Март 2019 18:57

Финансови средства в размер на 30 000 лв. за археологически проучвания на територията на община Карлово осигуриха общинските съветници на редовното си заседание, проведено в зала „Васил Караиванов“.  Средствата се отпускат за период от 5 години – 2019-2023 г. и ще се изразходват за археологически проучвания и изследвания на терени и обекти, планувани от Исторически музей – Карлово и Исторически музей – Клисура.

Общински съвет Карлово даде съгласие за отпускане на еднократна помощ на 5 двойки от община Карлово с репродуктивни проблеми.
Съветниците приеха предложението на кмета на община Карлово, част от досегашната улица „Цар Симеон“ в град Карлово да носи името на карловския предприемач и индустриалец Иван Грозев.
На днешното заседание бяха разгледани и приети още: Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси на услуги на територията на община Карлово;  Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продаване на общински жилища; Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за поправяне, заздравяване или премахване на строежи, които създават непосредствена опасност за живота или здравето на гражданите, както и Наредба за изменение на Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Карлово.
Останалите точки от дневния ред на заседанието, които съветниците разгледаха бяха свързани с управлението на общински имоти.
Всички решения взети от Общински съвет – Карлово, ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Карлово в законоустановения срок.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker