Извадиха осем тона отпадъци от Меден дол
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 01 Април 2019 05:48

За пореден път на територията на Карлово бе извършено почистване на образувалите се нерегламентирани замърсявания в източната част на града - района на канал „Меден дол”, ул. „Средна гора”, обновеното междублоково пространство на бул. „Освобождение“ и в западната част на града - около контейнерите за битови отпадъци и зелените площи на ул. „Ген. Карцов” 52, създадени от недобросъвестни граждани. В периода 26-28 март бяха събрани и извозени 8 тона битови отпадъци.
Само броени часове след почистването, на 29 март сутринта по канала „Меден дол” вандали бяха обърнали всички контейнери и това наложи повторна намеса на служители от звено „Чистота”.
Общинското ръководство и Инспекторатът призовават всички жители и гости на общината да бъдат отговорни и да не допускат образуването на нерегламентирани замърсявания. С цел опазване на чистотата на територията на община Карлово приканваме всички граждани да спазват утвърдения ред за третиране на конкретните видове отпадъци, регламентиран с Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Карлово и при установяване на нарушители и/или новообразувани нерегламентирани замърсявания, да сигнализират общинската администрация на телефони: 0335/546-88, GSM 089/ 340-61-52 и на на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Не са препоръчителни други начини за сигнализиране на компетентните органи.
Община Карлово ще продължи да полага усилия за поддържане на чистотата на своята територия и отстраняване на нерегламентирани замърсявания.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker