Голям пожар в местността Падеш край Клисура!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 01 Април 2019 11:30

Над тридесет човека гасят в момента горски пожар край Клисура. Огънят гори от снощи в борова гора в местността Падеш. Пожарът е низов, горят борови шишарки и иглички, благоприятно е, че пламъците не са обхванали стволовете на дърветата. Горят и поляни в близост до гората, силният вятър разпалва огъня и това

 

затруднява изключително гасенето. Стихията върлува върху площ от 15 декара борова гора, пламъците се прехвърлиха и върху съседни поляни. Димът от сухите треви и силният вятър затрудняват гасенето, съобщи директорът на ДГС – Клисура Атанас Стойнев.

 

Пожарът е тръгнал снощи около 18.30 часа от две огнища. Районът около едното вече е угасен, но овладяването на пламъците около другото огнище е силно затруднено.

Огнената стихия бушува в пресечена планинска местност, тя е труднодостъпна и влизането на пожарни автомобили е невъзможно. Държавно Горско стопанство – Клисура изкара 20 свои служители да гасят, те потушават огъня с лопати и тупалки. Екипи на карловската РС за Пожарна безопасност и защита населението също се борят с пламъците.

След като изцяло потушихме района около едното огнище, полагаме максимални усилия да потушим и огъня, който гори около второто огнище, каза за „Марица“ директорът на ДГС – Клисура Атанас Стойнев.

 

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker