Огънят край Клисура върлува върху 150 декара, спряха го
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 01 Април 2019 16:32

Дежурни екипи поемат постовете по периметъра на потушения пожар край Клисура. Горски служители ще бдят до утре сутринта да не би силният вятър да раздуха огъня отново. От снощи около 18.30 часа до момента пожарът вилня върху площ от 150 декара. Той засегна голяма площ поляни в местността Падеш в землището на Клисура, огънят влезе в гората, но няма щети по нея. В горските масиви пожарът бе низов, гореше постилката от листа, шума и паднали клони. Това съобщи директорът на Държавно горско стопанство – Клисура Атанас Стойнев.

Както „Марица” вече съобщи, пожарът се разрази в планинска силно пресечена местност и гасенето бе изцяло ръчно – с тупалки, лопати и други селскостопански инструменти. Лесничейството изкара над 20 свои служители, екипи на РС Пожарна безопасност и защита на населението в Карлово също реагира светкавично на сигнала за пожар.

Задимяването е много голямо, не може да се прецени колко точно е засегната площ, каза Атанас Стойнев. Пожарът е овладян и ограничен, но оставаме да пазим от нови възпламенявания до утре сутринта, каза още той.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker