Избират временен кмет на Калофер
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 06 Април 2019 07:17

Административният служител Анна Ганевска най-вероятно ще смени Румен Стоянов на кметския стол в Калофер. Предложението това да стане е на кмета на община д-р Емил Кабаиванов, той ще го внесе официално на

извънредно заседание на Общинския съвет в четвъртък, 11 април. Заседанието ще започне в 17.30 часа. Анна Ганевска е дългогодишен секретар на кметството, ако предложението тя да управлява Калофер до изборите бъде одобрено, на нея ще падне и отговорността в местните избори през октомври. Практика е нашият екип да предлага секретаря на кметството за временен кмет на населено място, когато това се наложи, заяви  секретарят на община Карлово Стефан Стефанов.

 

До този момент не се очертават други предложения от групите общински съветници в Карловския парламент.

До избора на временен кмет на Калофер се стигна след като Общинската избирателна комисия отстрани досегашния градоначалник Румен Стоянов заради конфликт на интереси. Комисията за проверка и установяване на конфликт на интереси засече Стоянов в нарушение – той бе назначил шурея си за финансист на кметството, макар и за няколко месеца и то по заместване. В края на мандата това коства работата на Стоянов.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker