Сопот вдигна с 15 на сто заплатите на медицинските специалисти
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 09 Април 2019 00:07

Община Сопот вдига заплатите на работещите в дейност „Здравеопазване" , новите възнаграждения на медицинските специалисти в общинските учебни заведения ще бъдат с близо 15 на сто по-високи, съобщи ресорният заместник-кмет Николай Новаков. Това бе договорено миналия ден с допълнително споразумение към Колективния трудов договор. Увеличението на заплатите се прави

 

всяка година от началото на този мандат, припомни Николай Новаков. За медицинските специалисти бе договорено и еднократно възнаграждение за работно облекло.

Това не са спорадични действия на администрацията, а израз на целенасочената социална политика, която кметът Деян Дойнов осъществява от началото на своя мандат. По негово предложение с решение на Общинския съвет бе подпомогната общинската болница за допълнително лечение „Иван Раев“, администрацията пое изцяло таксите за детските градини, остави на родителите да плащат символични суми от няколко лева на месец. Общината вдигна на 700 лева премията за всяко новородено сопотненче.

Община Сопот е сред общините в България с най-добри финансови резултати, припомни заместник-кметът по финансите Николай Новаков. Преди броени дни Министерството на финансите публикува на страницата си състоянието на общините по над 15 показателя. От тях е видно, че Сопот не е сред общините, които се нуждаят от финансовото оздравяване, а има един от най-високите резултатът от събираемостта на местни данъци и такси и най-добри разчети за поети ангажименти за разходи.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker