Президентът Румен Радев идва в Клисура за честването на Априлското въстание
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 10 Април 2019 17:57

Кметството на град Клисура подготвя тържествени чествания по повод 143 години от избухването на Априлското въстание. Празниците предвиждат поредица от събития в продължение на няколко дни.Гост на честванията на 30 Април и 1 Май ще бъде Президентът на Република България Румен Радев. Празниците се осъществяват с партньорството на Министерство на културата, Община Карлово, Народно читалище "20-ти април" и Историческия музей на град Клисура.

Ето и подробната програма:



19 -20 април,

 

10,30 часа, читалище "20-ти април" -  "Дни на възрожденската и патриотичната песен "Топчето пукна";

30 април:
17.00ч- Храм "Св. Николай" (Стара църква) Литийно шествие до храм "Св. Успение Богородично"
18.00ч - Храм "Св.Успение Богородично" - Заупокойна молитва в памет на загиналите
18.40ч. - ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - Откриване на изложба -гостува ИМ Панагюрище
19.00ч. Площад "20 -ти Април" - Фолклорен концерт с участето гайдарски състав "Калофер", танцов състав "Жар", народната певица Валя Балканска и гайдаря Петър Янев
20.15ч. Тържествен митинг - заря

1 май, площад "20- ти Април" - Мащабно възпроизвеждане на моменти от Априлското въстание през 1876г. с участието на местни самодейци и Национално сдружение "Традиция".

Гост на честванията на 30 Април и 1 Май ще бъде Президентът на Република България Румен Радев. Празниците се осъществяват с партньорството на Министерство на културата, Община Карлово, Народно читалище "20-ти април" и Историческия музей на град Клисура.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker