Музеите от Карлово отидоха на форума "Културен туризъм"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 19 Април 2019 13:03
От 18 до 20 април 2019 година Велико Търново е домакин на 16-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“.
За поредна година Община Карлово взима участие, като представя на щанда културните и природни забележителности, празниците на Розата и Лавандулата,
както и  хотелите в региона.  Най-голям интерес тази година има към Комплекс „Старинно Карлово“ и към Национален музей „Васил Левски“ – Карлово.
На изложението присъстваха и двата общински музея – Исторически музей – Карлово и Исторически музей- Клисура, които представиха историческото наследство на региона и разказаха на посетителите за ценните си експозиции и изложби.
Престижният туристически форум беше открит от министъра на туризма Николина Ангелкова. В него участват десетки общини, туристически сдружения и културни институции. Присъстват посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската република. Под патронажа на министър Ангелкова  се проведе и българо-руска кръгла маса за ролята на регионите за развитието на туризма и перспективите на културния туризъм.
Специален гост в първия ден на изложението беше българският шампион по бокс Кубрат Пулев, на който Николина Ангелкова връчи почетен плакет  за усилията му да популяризира родния туризъм.


 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker