Кои са карловците Zedtod и каква музика създават?
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 22 Април 2019 16:35

Карловската рок група Zedtod с втори албум „Сега и преди“

Златан Тодоров иЕмил Григоров, които преди време създаоха музикалния проект Zedtod, издадоха втория си албум с авторска музика. Той се нарича „Now and Before”, в превод от

английски Сега и Преди. Албумът вече е наличен в MP3 формат в интернет магазините Amazon и Google Play и в музикалните платформи за онлайн прослушване Spotify, Apple Music, Deezer, SoundCloud и др.

 

Авторите определят жанра като инструментален рок – в стила метал. Изпълнители са Златан Тодоров и Емил Григоров.

 

Карловската групата Zedtod официално бе създадена през 2014 г. от Златан Тодоров. А

историята и започва още от 1990 г. с участието на Златан Тодоров като барабанист и вокал в различни рок групи в Карлово и Пловдив, България и до 2014 г. той композира първоначални версии на някои от музикалните композиции от записите на Zedtod. През 2014 г. Златан решава да създаде музикалния проект Zedtod за записване на музикални изпълнения в стил Инструментален Рок/Метал. В проекта Zedtod участва и Емил Григоров.

Емил Григоров също е от Карлово, той започва уроци по класическа китара още през 1987 г., а през последните години взима съвети и уроци от известни български китаристи от Пловдив, Варна и София. Освен в Zedtod, той участва също и в други музикални проекти в Карлово.

След решението за създаване на Zedtod, Златан Тодоров преработва старите си неиздавани композиции в инструментални версии и създава и нови. През 2015-2016 г. цялостно оформените музикални изпълнения на Zedtod са записани в албума Soundmix, издаден през Септември 2016 г. В него е включен и китарен ремикс на известното произведение на Антонио Вивалди Престо, 3та част на Лято от Четирите Годишни Времена.

 

През 2017-2018 г. Zedtod започва работа по втори албум Now and Before, който е завършен в началото на 2019 г. и издаден през Април 2019. Също както първия албум Soundmix, той съдържа нови и стари неиздавани композиции.

 

Засега Zedtod не предвижда изяви на живо.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker