Командирът на 61-ва Стрямска бригада назначен на нова служба в Букурещ
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 30 Април 2019 06:50

Командирът на 61-ва Стрямска бригада в Карлово бригаден генерал Пламен Йорданов получава ново назначение – той ще поеме командването на многонационалната дивизия „Югоизток“ в Букурещ. Рокадата ще стане от 1 юни. За командир на най-голямото съединение в Сухопътни войски, дислоцирано в Карлово, ще бъде назначен заместник-командирът полк. Деян Дешков.

Преди това, по случай 6 май, деня на Българската армия, на него ще му бъде присвоено висшето военно звание бригаден генерал. Тази година той ще бъде единственият военнослужещ, който ще получи генералски пагони на 6 май.

Бригаден генерал Пламен Йорданов е на 50 години, той пое командването на 61-ва Стрямска бригада през ноември 2016 година.

Завършил е Висшето народно военно училище „Васил Левски“ във Велико Търново през 1991 година. През 2002 завършва Военна академия „Георги С. Раковски“ в София. През 2013 година се дипломира във Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ в Карлайл, Пенсилвания. Там специализира стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили.

В своето професионално развитие Пламен Йорданов е бил заместник-началник щаб на 61-ва Стрямска бригада, началник на сектор „Подготовка и сертифициране на декларирани формирования в отдел Бойна подготовка на Сухопътни войски, както и заместник-командир на 61-ва Стрямска бригада.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker