Деян Дойнов поиска разрешение от Районна прокурата да разчисти двор с отпадъци в Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 07 Май 2019 17:53

Кметът на Сопот Деян Дойнов поиска от Районна прокуратура - Карлово да бъде издадено разрешение на общината за достъп до частния имот на улица "Тана Павлова" 5 в града, за който бяха подадени множество сигнали от граждани, че там има струпано огромно количество

 

отпадъци. Искането на разрешение е с оглед защитата на обществените интереси и избягване на вредоносни последици, се казва в писмото до Районна прокуратура. Общината ще поиска още изследване на множеството предмети и/или вещества, натрупани в имота, които закриват част от къщата, замърсяват двора и задръстват входове и възпрепятват достъпа до имота, за да се установи кои предмети са отпадък и след това да се осигури тяхното натоварване, извозване и депониране.

 

В писмото си кметът на Сопот заявява, че очаква указанията на прокуратурата за датата  ичаса, в които да се извършват тези дейности. Той иска съдействие съдействието на прокуратурата за осигуряване на полицейско присъствие и участие на специалисти от РИОСВ - Пловдив, които да определят кои предмети представляват отпадъци по смисъла на Закона за управление на отпадъците и подзаконовите нормативни актове.

Кметът на Сопот е изпратил писмо и до директора на РИОСВ Стефан Шилев за осигуряване на специалисти, които да определят кои предмети в частния дом на ул. "Тана Павлова" са отпадъци.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker