Съдът остави в ареста ромите, които разбиха заведение в Кърнаре
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 08 Май 2019 10:28

Районна прокуратура Карлово внесе тази сутрин искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата роми, които с разбиха заведение в Кърнаре на 4 май около полунощ. Прокуратурата повдигна обвинение на Исус

 

Янков /25 г./, Илиян Янков /37/ и Янко Анков /32/ от Кърнаре, затова, че заедно са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважени към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм. Днес на свое заседание Районният съд в Карлово остави в ареста тримата роми.

 

На 4 май около 23.30 часа тримата братя влезли в заведението на Георги Алексиев и поискали да си купят бира. По това време там имало частно парти – абитуриентска вечер на дъщерята на собственика.

След като получили отказ тримата се върнали с тълпа роми, с които заедно започнали да трошат прозорците на кафе-ресторанта.

Мотивът прокуратурата да поиска постоянен арест е, че тримата са повредели противозаконно питейно заведение кафе-аперитив, като са унищожили остъклението на входната врата и на заведението, всичко на общо стойност 350 лева.

32-годишният Янко Янков е привлечен като обвиняем и за това, че се е заканил на мъж от заведението с убийството. До момента по делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.

 

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker