Седмокласничката Лилия Дунеловска е първенец в IT - състезание
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 15 Май 2019 16:45

Седмокласничка от Средно училище "Васил Левски" в Карлово спечели първо място в престижно състезнаие по информационни технологии. Лилия Дунеловска  е победителката  в Национален кръг на IT Знайко  - най-масовото състезание по информационни технологии.



С авторски дизайн, герои и текст, като  използва седем програми, сред които два езика за програмиране, Лилия  спечели журито и публиката с проекта си на тема „Рожден ден“. Възпитаничката на карловската гимназия, която се съревноваваше с 20 ученици в своята възрастова група,  изработи проект-игра в рамките на 120 минути, с предоставени от организаторите ресурси, без интернет.
Организатор на състезанието  IT Знайко е сдружение "Образование и технологии", гр. Бургас, с подкрепата на Майкрософт – България.
Предоставена бе възможност на учениците от 1. до 8. клас да прилагат иновации за решаване на поставени тематични задачи в областта на компютърните технологии.
След наградата „Техническа сложност“, през 2017г., тази година Лили получи най-високия приз -  Първо място на Национално състезание.
Поздравления за смелостта и упоритостта, с която прекрасното момиче преследва мечтите си!
Източник: СУ „Васил Левски“

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker