Розопроизводители учредяват утре сдружение в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 19 Май 2019 10:58

Розопроизводители от Подбалкана и страната се събират утре в Карлово, за да учредят свое сдружение. Намеренията на учредителите са да защитят интересите на земеделските производители, които отглеждат маслодайното цвете – емблема на страната ни. Участниците в учредителното събрание ще се съберат в 18.00 часа в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово. Преди това от 16.00 часа там ще започне процедура по регистрация на учредителите.

Вече е обявен и дневния ред на събранието. Точка първа е

вземане на решение за учредяване на Сдружение „Професионална Асоциация на Розопроизводителите в България” /ПАРБ/.

 

След това ще бъде приет устав на сдружението и ще бъдат избрани управителни органи на сдружението.

Членовете на сдружението ще плащат членски внос, неговият размер също ще бъде определен на това събрание.

Събранието ще възложи на избрания председателя на Управителния съвет да заяви сдружението за вписване в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенция по вписванията.

Ще бъдат обсъдени и актуални организационни въпроси.

Членовете на сдружението могат да бъдат дееспособни, пълнолетни физически или юридически лица, занимаващи се с розопроизводство. Уредителите следва да попълнят анкетна карта, която ще съдържа личните им данни и други индивидуализиращи ги белези. Кандидатите – юридически лица следва да представят решение на съответния компетентен орган (общо събрание, едноличен собственик на капитала и др.) за членство в сдружението. В посочените решения следва да бъде посочено, че съответното дружество ще участва като учредител на Сдружение „Професионална Асоциация на Розопроизводителите в България” /ПАРБ/, което ще се проведе на 20.05.2019 г. в гр. Карлово и да се определя лице, което ще представлява юридическото лице на учредителното събрание. В случай, че представителят на юридическото лице на учредителното събрание е физическо лице, различно от лицето, което представлява юридическото лице по закон, следва да бъде представено и писмено пълномощно от законовопредставляващия към това лице. Ако юридическо лице учредител желае да посочи физическо лице, което да участва като член на орган на сдружението, в посочените по-горе решения, трябва да посочения и точка за предлагане на това трето лице за член на орган на сдружението.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker