Бригаден генерал Пламен Йорданов поема дизизия на НАТО в Букурещ
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 29 Май 2019 15:58

С почести, благодарност и пожелания за успехи Подбалканът изпрати на новата му месторабота досегашния командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов.

 

Той е назначен за заместник-командир на многонационалната дивизия на НАТО „Югоизток“ в Букурещ. На раздяла с региона бригаден генерал Пламен Йорданов се срещна с кметовете на двете подбалкански общини – Емил Кабаиванов в Карлово и Деян Дойнов в Сопот.

На официална среща Кабаиванов връчи на бригаден генерал Пламен Йорданов плакет с лика на Апостола на свободата Васил Левски. Той благодари на досегашния командир за отличното взаимодействие между изпълнителната власт и 61-ва Стрямска бригада, благодарение на което на територията на общината успешно бяха подготвени и реализирани десетки обществени събития.

„Пожелавам здраве и сили, генерал Йорданов.

Съхранете смелостта и отговорността, благодарение на които изпълнявахте воинския си дълг в Родината! Продължавайте извън пределите на страната ни да прилагате уменията и качествата си на достоен български офицер и командир!

Много професионални успехи в името на честта и авторитета на Българската армия!”, пожела кметът.

В разговора д-р Кабаиванов отправи заръка – ген. Йорданов да посети гробницата на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Букурещ и от името на всички карловци да се поклони пред паметта на най-големите български дарители.

Ген. Йорданов връчи на кмета на Карлово почетен плакет на 61-ва Стрямска бигада – най-голямото съеднинение в Сухопътни войски.


Официална среща между кмет и командир се състоя и в община Сопот. Дойнов връчи на ген. Пламен Йорданов отличие за заслуги към Сопот. Достойнствата и уменията на ген. Йорданов ще запишат името му в историята на България и на НАТО.

Предстои му пътуване в Румъния, където ще командва дивизия на Северноатлантическия алианс.

Желая му късмет и здраве, каза Деян Дойнов и връчи на досегашния командир на 61-ва Стрямска бригадата благодарствен адрес. От своя страна бригаден генерал Пламен Йорданов също благоради сърдечно за съвместната работа и отличните отношения.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker