Ромите в Кърнаре си бутат незаконните къщи до месец
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 09 Юни 2019 18:57

Шести пореден протест събра десетки жители на Кърнаре тази вечер. В проявата се включиха хора от Сопот и околните села. За около час те блокираха Подбалканския път. Протестиращите вееха национални знамена и знамето на ВМРО. Три полицейски буса и близо 30 полицаи охраняваха проявата.

Ромите в Кърнаре трябва до месец сами да съборят незаконните постройки в които живеят, срокът тече от 7 юни. В петък служители на общината, придружавани от служители на звено „Инспекторат“ и на полицията са връчили заповедите, издадени от кмета на общината Емил Кабаиванов.

Това съобщи Атанас Николов, председател на Инициативния комитет на протестиращите срещу ромската агресия в Кърнаре тази вечер. Преди около час в селото се проведе шестия поред протест срещу ромите, които преди месец потрошиха частно заведение в Кърнаре.

Ръководството на общината покани Инициативния комитет на разговор по проблемите, срещата е насрочена за сряда, 12 юни, съобщи Атанас Николов.

На нея ще се обсъждат проблемите с ромите в Кърнаре. В тази среща ще участват и представители на полицията, съобщи още Атанас Николов.

Местни жители и членове на комитета обаче научили от свои източници, ще същия ден в общината ще има среща и с представители на ромски организации. Ако става въпрос за една и съща среща, ние няма да участваме в нея, защото няма какво да обсъждаме с представителите на ромските организации, обяви Атанас Николов.

Протестиращите продължиха да настояват да проведат шествие до ромската махала. Инициативният комитет настоява полицията да разреши провеждането на това шествие, очакваме отговора в началото на новата седмица, заяви неговият председател.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker