Служителка на обрания офис за бързи кредити рязала металната каса с парите
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 10 Юни 2019 14:10

Карловските криминалисти разкриха автори на кражбата на голяма сума пари от кредитна институция в града. Както бе съобщено, на 3 юни стартира разследване по сигнал за взломното посегателство от каса в офиса на финансово дружество в подбалканския град.

В хода на разследването са събрани доказателства, че извършители са 35-годишна служителка във фирмата и неин 34-годишен съучастник. С полицейски заповеди двамата са задържани за едно денонощие, привлечени са като обвиняеми за извършеното престъпление. С постановление на Районна прокуратура – Карлово мъжът е оставен в ареста до 72 часа и се очаква в днешния ден да бъде внесено искане в съда за постоянното му задържане под стража. Жената е освободена срещу парична гаранция. Цялостното документиране на случая продължава под наблюдение на прокуратурата.


Както „Марица“ писа, офисът на фирмата за бързи кредити бе разбит в нощта срещу 4 юни, като от металната каса са откраднати няколко хиляди лева. Алармата се е задействала около 1 часа в неделя срещу понеделник.

Крадците разбили входната врата на тротоара, след това разрязали вратата на металната каса и са взели парите.

Според запознати крадиците не са действали спонтанно, имали са подготовка. Денят също е бил избран, тогава в касата на офиса е имало пари.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker