Областният Здравко Димитров кани китайци да сторят тунела Троян-Кърнаре
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 11 Юни 2019 18:23

Проектът за тунел през Стара планина под прохода Троян – Кърнаре може да бъде рестартиран, ако се осигури финансиране. Има вариант порите да дойдат от Китай. Подобна идея бе лансирана от областния управител на Пловдив Здравко

 

Димитров по време на срещата му с посланика на Китай у нас Н.Пр. г-н Дун Сяодзюн. Двамата разговаряха в Пловдив вчера. На срещата присъстваха членовете на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ирина Белева и Кръстьо Белев.

Димитров разказа на своя гост, че още през 90-те години на миналия век е имало изготвен идеен проект за тунел Троян-Кърнаре. Според областния управител този обект би бил икономически по-обоснован от проекта за тунел под Шипка.


Н.Пр. г-н Дун Сяодзюн подкрепи идеята и заяви, че в Китай има изключително добре подготвени строителни фирми и специалисти, които биха могли да се справят успешно със задачата, ако им бъде предоставена подобна възможност.

По идея на областния управител, в началото на месец юли ще бъде свикана двустранна работна среща, на която да бъдат поканени експерти от двете държави, за да се уточнят възможностите за реализиране на подобен проект.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker