Възкръсна любимата "Песен за Столетово", ще я чуете в неделя
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 26 Юни 2019 14:01

„Песен за Столетово“ ще огласи Стремската долина този уикенд, с нея най-младата фолклорна формация в селото ще открие прочутия Национален фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува“. Произведението е написано преди десетилетия от дългогодишната директорка на училището Гергана Тодорова, която сега е на 73 години, а училището отдавна е закрито. Текстът от три куплета е своеобразен химн на Столетово, а музиката, която учителката написала преди години звучи в духа на народната традиция.

„Песен за Столетово“ възкръсва след забрава от близо десетилетия специално за тазгодишния фестивал – детската и женската певческа група ще я изпълни в събота, 29 юни, в 10.30 часа, след което кметът на селото Мирослав Колев ще даде начало на голямото надпяване.

Това е 12-то издание на фестивала „Столетово пее“. Фестивалът се организира с подкрепата на Министерството на културата и община Карлово. Тази година в него ще участват 36 певчески и танцови групи от София – град, от общините Димитровград, Самоков, Пазарджик, Перник, Казанлък, както и от Карловска община. Според регламента всяка група ще има възможност да изпее до три песни, танцовите изпълнения на ансамблите и танцовите клубове могат да бъдат най-много две.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker