Каравелово поздравява за 104-тия рожден ден своята столетница
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 01 Юли 2019 00:50

Каравелово днес поздравява най-дълголетната си жителка, а 104-годишната рожденичка баба Гена Серкьова ще посрещне гостите си под асмата сред градината от летни цветя. Както подобава в такъв случай тя ще

ги почерпи с домашна пита . Двама свещеници от Каравелово – свещеноиконом Марко Тодоров и отец Рафаил ще отслужат водосвет в чест на столетница. Да поздравят най-дълголетния жител на Карловска община и на Каравелово ще дойде кметът на общината Емил Кабаиванов и на селото Славка Червенкова. Самодейците от сдружение „Любен Каравелов“ и пенсионерския клуб „Детелина“ също имат изненада за баба Гена – те ще изпълнят любимите и народни песни.

 

От доста години Каравелово чества рождения ден на баба Гена като празник на всички. Тя е наша гордост, както своите години, които нахвърлиха едно столетие, така и с мъдростта, почтеността, човечността и любовта към хората, споделя Славка Червенкова, кмет на селото, която още преди години инициира честването на рождения ден на столетницата.

Днес баба Гена ще се радва на гостите, а снаха и Пенка, с които ги свързват десетилетия съвместен живот, ще приготви трапезата и ще шета.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker