Община Карлово ще строи собствена автогара
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 01 Юли 2019 00:54

Община Карлово започва изграждането на собствена автогара, обектът ще бъде завършен до три месеца. Това съобщи по време на заседание на Общинския съвет заместник-кметът на общината Данка Люртова. Администрацията има свой готов проект за

автогара от преди няколко години, неговото стартиране обаче вече е крайно наложително. Затова дейностите започват още този понеделник, 1 юли /б.а. днес/, стана ясно по време на заседанието на Общинския съвет. Средствата за изграждането на обекта се осигуряват от общинския бюджет. Междувременно общината задейства процедура за получаване на разрешително от ДАИ за въвеждане на обекта в експлоатация след неговото построяване, заяви Данка Люртова.

 

Изграждането на общинска автогара в Карлово се налага заради рязкото завишаване на таксите за превозваческите фирми, които по наредба задължително влизат в автогара. На територията на община Карлово има две автогари – в Карлово и в Баня, които са частна собственост на една от превозваческите фирми. Само в рамките на няколко месеца таксата за влизане в тези автогари нарасна от 7.20 лв. на 9.60 лв. Тази сума се начислява на всеки автобус за всяко негово влизане в автогарата. Ако една фирма например извършва автобусен превоз Карлово – Пловдив, за един курс тя плаща два пъти по 9.60 лв. в посока Пловдив и още два пъти по 9.60 лв. в посока Пловдив-Карлово.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker