Николина Канарова и Недко Кръстев с обща изложба в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 03 Юли 2019 08:26

Общинската художествена галерия в Карлово представя изложба от скулптури и рисунки на Николина Канарова и Недко Кръстев. Вернисажът е на 5 юли, петък от 17.30 часа.

Изложбата се посвещава на 70 години от рождението на Недко Кръстев.

Николина Канарова и Недко Кръстев са една от най-интересните, плодотворни и успешни творчески двойки в света на скулптурата и на културата у нас. Двамата свързват живота си още в студентските години и голяма част от проектите им, реализирани в Карлово и в страната са съвместно дело. Те имат общи монументални творби, при които не може да бъде поставена разделителна линия, която да очертае приноса на единия или другия към творбата.

Николина и Недко са не само съпрузи, не само творчески тандем, те са спойка от идеи, общи духовни търсения и общи духовни открития, общ път, дълъг път, който надхвърля обикновеното.

Недко напусна земния път внезапно преди няколко години. Нина продължи  да крачи по общия им друм,  който двамата заедно предначертаха. А  неговия дух продължи  да е е край нея - окрилящ, подкрепящ, вдъхновяващ.

В петък Нина ще открие общата им изложба в памет на неговата 70-годишнина, като с със своите творби тя ще даде нова сила на неговите произведения  и на неговия дух, в името на общия им живот и  общото им творчество.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker