200 деца напират за "Песенна палитра" в Карлово, Хайго ги оценява на сцената
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 01 Юли 2019 09:04

 

Над двеста деца и младежи вече се записаха за участие в конкурса за нова българска песен "Песенна палитра", който се порвежда в Карлово. А любимецът на публиката от всички поколения Хайгашод Агасян и хип-хоп и R&B изпълнителят Ven-zi сядат на една маса заедно с още трима сериозни музиканти, за да оценят детските изяви в националния конкурс “Песенна палитра“. Форумът за млади таланти ще се проведе за пети път в Карлово. За участие в него вече се записаха над 200 деца и младежи от цялата страна, очаква се и тази година конкурсът да събере многобройна публика.

Организатори на събитието са сдружение „Арт палитра” и Община Карлово. Надпяването е включено в програмата за Празника на Карлово – 17 и 18 юли и ще се проведе от 12 до 14 юли в Лятното кино към НЧ”Васил Левски-1861”. Входът за зрители е свободен.

Конкурсът има за цел да предостави сцена за изява на младите таланти на България, които и тази година в града на Левски ще пеят само на български език. Той е включен в Културния календар на Министерство на културата. Срокът за записване в конкурса е до 3 юли.


Според регламента участниците са разпределени в пет възрастови групи. Допускат се индивидуални участници, както и групи - като дует, трио, камерни и вокални формации.

За поредна година ще има парична награда за нова песен.

До момента за участие в категория „Нова българска песен” са записани пет песни. Те ще прозвучат за първи път на конкурсна сцена.

Източник: marica.bg

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker