Карловските запасни - по бойния път на 28-ми пехотен Стремски полк през Балканската война
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 02 Юли 2019 07:53

В изпълнение на плана за работа през 2019 г. на Общинската организация „Васил Левски” на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ - Карлово, и в съответствие с подписаното Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между Община Карлово и Общинската организация на СОСЗР,

 

членове на запасното войнство от града на Апостола проведоха на 29 и 30 юни 2019 г. традиционния вече поход по стъпките на „железния” 28-ми пехотен Стремски полк през Балканската война 1912-1913 г.
Запасните преминаха през паметните места на Стремския полк в първия етап на Балканската война, когато воините от формирания към Втора армия, т.н. Хасковски отряд под командването на полковник Васил Делов, освобождават Източните Родопи и Кърджали.
Членовете на запасното войнство се поклониха пред паметта на дедите ни и пред загиналите от региона на бившата Карловска околия воини за освобождението на Източните Родопи и Кърджали, чиито имена са изписани в подножието на Паметника на освободителите в централния парк на града. Положен бе венец на признателност от името на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и на запасното войнство.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker