Мостът в Сушица - опасен за хора и автомобили
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 05 Юли 2019 19:32

Мостът в карловския квартал „Сушица“ продължава да бъде опасен, съоръжението бе повредено при последните поройни дъждове, алармираха местни жители. Има опасност там да пострадат хора, както и да пропаднат автомобили.

Мястото е

обозначено по разпореждане на общинската администрация в Карлово, но това не предотвратява риска от инциденти, твърдят жители на квартала.


Мостът всъщност е водосъбирателно съоръжение, в което се събира водата от няколко потока. Първият силен порой преди десетина дни отнесе част от канавката и разби шахтата, в която се събира водата, обясниха специалисти. Подкопани са и устоите на моста.

Веднага след повредата община Карлово възложи на фирма „Генов строй“ да извърши неотложен авариен ремонт на водосъбирателното съоръжение.

За цялостното решаване на проблема е необходим проект и финансиране. Комисия от общината вече направи оглед на място и изготви доклад и проект за цялостен ремонт. Документите са внесени в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии. От тази комисия зависи кога и дали изобщо ще започнат дейности за възстановяване на щетите, заяви Ани Вълева, главен експерт в община Карлово.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker