Голямо международно състезание събра в Карлово участници от седем държави
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 08 Юли 2019 19:21

45 радиолюбители от седем държави окупираха този уикенд бившето военно летище край Марино поле, за да влязат в индивидуална надпревара за максимален брой радиовръзки. Те отвориха апаратурата си направо на поляната под горещото слънце, само част тях предпочетоха да работят в автомобилите си в прохладата на климатиците. В продължение на часове най-запалените по радиоспорта не откъснаха очи от мониторите и не свалиха слушалките. Само една жена участва в това състезание, но пък спечели награда.

Проявата бе Осмото поред международно късовълново състезание LZ HF FIELD DAY. То бе организирано Българската федерация на радиолюбителите и сдруженията „Болкан Контест груп“ – Карлово и „Милара Интернешънъл“ – Пловдив. Община Карлово и спонсори от страната и региона подпомогнаха проявата. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов награди победителите.

„Скъпи състезатели и гости от Румъния, Сърбия, Северна Македония, Турция, САЩ! За община Карлово беше удоволствие да помогнем дори и с малко, да осъществите вашето състезание и да изявите своята спортна амбиция и способностите си в радиоспорта. Това, което видяхме по време на състезанието – желание за участие в надпреварата, работа и отдаденост са впечатляващи. Пожелавам успех на всички, а ако имате желание да организирате друго подобно състезание, Карлово ще ви посрещне отново с радост“, заяви кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.


„Общината ни съдействаше напълно и финансово, и логистично и до голяма степен успехът на това състезание се дължи и на тази подкрепа“, заяви на официалната церемония по закриването на състезанието и награждаване на победителите Николай Енчев от „Болкан Контест груп“.

Той благодари и на организаторите на състезанието - Българската федерация на радиолюбителите и сдруженията „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара ИНтернешънъл“ – Пловдив, както и на спонсорите, които подкрепиха състезанието с материални награди и други жестове.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker