Сопот дава рамо на пенсионерите, доплаща увеличението на автобусните карти
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 11 Юли 2019 05:11

Община Сопот дава социална подкрепа на пенсионерите, местната власт поема увеличението на картите за пътуване по линиите Сопот-Карлово и Анево-Сопот-Карлово. Това реши на свое заседание снощи Общинския съвет на Сопот. До него се стигна след като местен превозвач поиска нова цена за автобусните превози за хората от третата възраст, цената на картите според фирмата трябвало да скочи от 20 на 30 лева за тримесечие.

За да подпомогне възрастните хора, които имат нужда от социална подкрепа

 

местната власт реши да задели от бюджета 6000 лева, с които да осигури доплащане на картите за пенсионерите. Парите ще стигнат да се поеме увеличението на  около 300 автобусни карти от 1 юли до края на годината. Това решение е  продължение на социалната политика, която екипът на кмета Деян Дойнов води от началото на мандата си. Средствата са от местните приходи в хазната.

Придобивката ще ползват около 300 пенсионери. За да я ползват всеки, който желае и има право, трябва да попадне заявление в общинската администрация, след което ще му бъде изплатена сумата от 10 лева за три месеца, с която той ще доплати увеличението на картата за пътуване.

Картата за пътуване по линиите Сопот-Карлово и Анево-Сопот-Карлово важи само за една от линиите, по избор на нейния притежател. Той трябва да е жител на община Сопот, като удостоверява това с документ за постоянен или настоящ адрес.

Предложението на кмета Деян Дойнов бе представено в Общинския съвет от заместник-кмета Николай Новаков. Преди това то бе обстойно обсъдено в комисиите на местния парламент, а председателят на Общинския съвет Мариана Кацарова направи консултации по проблема с експерти в Областната администрация.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker