Кмет и вицепремиер откриха официално новото кръгово кръстовище
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 19 Юли 2019 00:39

С нова важна придобивка местната власт зарадва карловци и жителите на региона по случай 18 юли, рождената дата на Васил Левски и празник на Карлово. С тържествена церемония днес бе открито трето кръгово кръстовище в Карлово. То се намира на подбалканския път София - Бургас и е на изхода на града в посока София. Кръгът е с външен диаметър 47 метра, в посока София освен централния път има и две локални платна.

На ритуала присъстваха вицепремиерът Марияна Николова, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, директорът на областната дирекция на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков, командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден ген. Деян Дешков.

"Откриването и изграждането на това кръгово кръстовище показва, че когато местната власт заедно с правителството са ръка за ръка и работят

 

за разрешаването на един проблем, успех се постига", заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов. "Искам да изкажа благодарност на правителството в лицето на министър-председателя, на министъра на регионалното развитие и на изпълнителния директор на агенция "Пътна инфраструктура". Искам да им благодаря, защото ако не бяхме заедно, нямаше днес да бъдем на откриването и карловци да се радват на това, което е направено." Кабаиванов добави, че Карлово очаква от АПИ да ремонтира един участък от Подбалканския път на територията на Карловска община от село Певците до село Васил Левски. "Убеден съм, че заедно с вас в скоро време ще можем да се зарадваме с обновената част на този път", заяви Емил Кабаиванов.

"А съвсем скоро, в центъра на това кръстовище ще се развее знамето на Карловския революционен комитет, извезано по проект на Левски, с което панагюрци вдигат Априлското въстание. Ще го видим заедно на Илинден – високо, зелено и чисто като идеите на Левски", заяви още кметът на Карлово.


Кабаиванов благодари на карловци и жителите на региона за търпението по време на изграждането на обекта, тъй като те изпитваха неудобства от строителните дейности в продължение на няколко месеца.

Вицепремиерът Марияна Николова поздрави кмета, общинското ръководство и гражданите на Карлово с новия обект и пожела безаварийно ползване, здраве и живот на хората от региона.

"Наистина, направеното остава", каза в поздравителното си слово областния управител Здравко Димитров. "Аз знам колко г-н Кабаиванов изстрада този обект", припомни Димитров.

"Но наистина, когато общинската власт работи с централната власт, нещата се случват.

Но аз ще си позволя да му дам един съвет: Не спирай да искаш!

Хората го заслужават!

Пожелавам да няма жертви повече на това кръстовище. Да го ползват не само карловци, това кръстовище е етап от Подбалканския път."

След водосвета архиерейският наместник на Карловската духовна околия Марко Тодоров обиколи големия кръг и го поръси със светена вода, гостите прерязаха трицветната лента, а кметът Емил Кабаиванов плисна вода от медно менче.

Текст и снимки: marica.bg

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker