Румен Радев с емоционално слово на митинга по случай 182-години от рождението на Васил Левски
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 19 Юли 2019 06:08

Стотици карловци и гости на града участваха в тържествената заря-проверка в Карлово тази вечер по случай 182 години от рождението на Васил Левски. Проявата бе кулминацията в честванията, които се проведоха под патронажа на президента Румен Радев.

Митингът бе открит от

кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Апостола беше не само професионален революционер, не само идеолог и организатор на националната революция. Той се превърна в архитект на Третата българска държава, каза в словото си Кабаиванов. И сега Апостола ни е толкова ценен и важен, защото и сега, благодарение на него, ние си задаваме пак важни въпроси, заяви кметът на Карлово. А те са какви са нашите цели, по-различни ли са от тези, които Апостола ни завеща за свободна, независима и справедлива България. Не случайно Левски казва, че ако народните главатари, водачите на народа, се разбират, ако между тях има мир и любов, името българско ще свети, припомни Кабаиванов думите на Апостола.

 

Той предостави думата за слово на президента на република България Румен Радев.

Левски определи бъдещата държава само с една дума – „храм“, каза в емоционално слово президентът Румен Радев. Днес този храм е оплячкосан, а „демократската република“ е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват. Днес украсяват кабинетите с портретите на Дякона, и чистят съвестта си с по някой негов цитат. Живеем привидно свободно, но мнозина са лишени от възможността да живеят достойно, а има ли свобода без достойнство?! Някои вярват, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други не вярват, в своето отчаяние, че с дружни усилия можем да променим съдбата си. Помним, че трябва да имаме равни права, но често забравяме, че това важи и за нашите задължения", заяви президентът.

Паметникът на Апостола бе отрупа с венци и цветя. А деца и младежи застанаха за снимка с президента Румен Радев. Сред тях бе и внушителната група на участниците в 25-тия национален туристически поход.

182 години от рождението на Апостола и празника на Карлово бяха ознаменувани и с пищна заря, която озари небето над града. Фойерверките изтръгнаха бурни и радостни овациите на гражданите.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker