Започва финансов одит на СУ "Христо Проданов" в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 25 Юли 2019 15:13

Започва одит на финансите на средно училище "Христо Проданов" в Карлово, той трябва да установи защо се стигна до недостиг на средства за заплати за второто полугодие. Това съобщи кметът на общината Емил Кабаиванов по време на заседание на Общинския съвет по повод сигнал на трите учителските синдиката. В него се съобщава, че директорката Мариана Маринова е поискала от учителите да се съгласят да получат за юни само част от заплатите си за юни, тъй като училището не разполага с пари.

Училището е на делегиран от държавата бюджет, то не се финансира от общината, а държавата. Директорите се назначават от Регионалния инспекторат по образование,  министърът на образованието е техният работодател, припомни кметът на общината. В отговор на въпрос от общинския съветник Манол Манолов Кабаиванов заяви, че няма запор сгради на училището. Но е факт, че училището не е платило  данъка върху недвижимите имоти, както това са направили своевременно другите училища в общината.

Възложен е финансов одит, който да установи какво е състоянието и какви са неразплатените задължения, както и дали има гарантирани средства за изплащане заплатите на персонала. Докладът ще е готов утре, след което на 30 юли, вторник, от 11.00 часа ще се състои среща на кмета с представители на синдикатите в училището. Кабаиванов ще проведе и съответни срещи с министъра на образованието с цел решаване на казуса.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker