Евлоги и Христо Георгиеви влизат в часа на класния ръководител
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 29 Юли 2019 00:41

Проектът на Исторически музей -Карлово „Дарителството-традиция и съвременни практики“ е одобрен от Министерството на културата. С финансирането му и това министерството се включва в инициативите за честването на 200 годишнината от рождението на Евлогий Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев. Освен изготвянето на мобилна изложба за дарителската дейност на двамата благодетели, проектът включва и заснемането на документален филм с образователна насоченост за живота и делото на двамата братя, който ще бъде изработен със съдействието на община Карлово и екип на RNews.bg с научни консултанти - университетски преподаватели. Чрез Министерството на науката и образованието филмът ще бъде предоставен на всички училища в България и излъчен в един от часовете по история или на класния ръководител.

Уроците за дарителството и делото на братя Георгиеви от музейната образователна програма „Възрожденското училище разказва. Учи и се забавлявай в музея“, разработени за 3-те степени на образование в 3-те възрастови групи ученици са редактирани и одобрени от двама университетски преподаватели и също ще бъдат изнесени в учебен час във всички български училища.

Проектът включва организирането и провеждането на национален студентски семинар в Карлово на 1 ноември с участието на студенти и докторанти от университети в страната и издаването на сборник с докладите. В семинара ще могат да участват ученици от горен курс от всички училища в общината, които проявяват интерес към темата за дарителството и дарителите. Скъпи ученици, възползвайте се от тази прекрасна възможност! Лятото е вълнуващо, но срещите с историята също могат да бъдат изключително преживяване. С участието Ви в подобни семинари, дискусии, форуми ще обогатите познания за епохата и делата на дарителите. Това ще развие Вашите умения в творческа и изследователска насока и ще допринесе за успешната подготовка в бъдещата Ви реализация. В музея ще Ви бъдат предоставени материали, насоки и нужната литература за изготвянето на докладите и презентациите.

 

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker