Фолклорни състави се надиграваха на празника на град Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 25 Август 2019 15:59

Пищни илюминации озариха снощи небето над Баня, фойерверките бяха в чест на празника на града и 17 години от обявяването на Баня за град. Честването събра стотици местни жители, курортисти, туристи, гости от региона.

Жителите на Баня посрещнаха 17-та годишнина от

обявяването на населеното място за град с нова придобивка – нова зона за отдих, детска площадка, фитнес уреди на открито и пейки. Цялото оборудване е разположено в паркова среда от зелени площи с много декоративни храсти и дървета, които обграждат всяка от трите площадки с различните видове съоръжения. Новата зона за отдих бе създадена едновременно с изграждането на целия терен. Тя бе официално открита от кмета на Баня Стамен Гешев и кмета на Карловска община Емил Кабаиванов, преди да прережат лентата местния свещеник отец Николай Краев отслужи водосвет.

 

Това е първата стъпка към обновяването на Баня, заяви кметът на общината Емил Кабаиванов. А Стамен Гешев припомни, че обектът е изграден по проект и с финансиране на общината.

Да поздравят жителите и курортистите на Баня дойде цялото ръководство на община Карлово – заместник-кметовете Антон Минев, Данка Люртова и инж. Стойо Карагенски, секретарят на общината Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, общински съветници от различни политически групи, кметове на населени места. Сред официалните лица бе и Петя Найденова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, тя бе първият кмет на Баня след обявяването на населеното място за град.

В приветствието си Кабаиванов похвали кмета на Баня Стамен Гешев за усилията и желанието с които работи и допълни, че благоустрояването на града ще продължи.

Старт на празничната програма даде формация на ансамбъл „Чинари“. След това над десет фолклорни състава от цялото Средногорие участваха в празничната програма. Надиграването „Средногорска плетеница“, което е запазена марка на празника на Баня, бе истинска фолклорна фиеста, която вдигна градуса на настроението.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker