Ген. Шивиков готов да пристане и на ГЕРБ, ако Кабаиванов върне китката
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 29 Август 2019 20:01

Ген. Димитър Шивиков може да е кандидатът за кмет на Карлово на ГЕРБ и ВМРО, научи „Марица”. Причината е, че досегашният градоначалник д-р Емил Кабаиванов все още се двоуми дали да приеме поканата, въпреки подписаното споразумение между Борисов и лидера на СДС Румен Христов за общо участие на изборите.

Ген. Шивиков може да се окаже кметът на Карлово, избран още на първия тур, ако се погледне резултатът от изборите 2015 г. Тогава ВМРО събра 4600 гласа, а ГЕРБ 4200. 

Потърсен за коментар от „Марица” областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев коментира, че въпросът все още не е решен.


„Кабаиванов все още има колебания за подписването на такова споразумение между ГЕРБ и СДС в Карлово. ГЕРБ като дисциплинирана партия ще изпълни точка по точка споразуменията, ако г-н Кабаиванов пожелае коалиция с ГЕРБ, но засега преговорите вървят трудно и има възможност да не се случат”, коментира Георги Мараджиев. И допълни, че политическа партия ГЕРБ има готовност да издигне номинацията на Данка Люртова.

„Ако Кабаиванов не желае да изпълни споразумението, подписано от Борисов и Христов, тогава ние можем да потърсим за коалиционни партньори ВМРО”, каза Мараджиев. Той припомни, че аритметично сметнато от изборите през 2015 г. , ако Изпълнителната комисия вземе решение за коалиция с ВМРО, можем да вземем над 8000 гласа още на първия тур, така че победата на г-н Кабаиванов не е сигурна”, коментира Мараджиев.

Той обясни, че двамата с Кабаиванов продължават да водят ежедневно разговори.

„Общинската структура е добре подготвена за битка и само чака решението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, заяви Мараджиев.

Източник "Марица", автор Гергана Василева

Б.р. Заглавието е на karlovobg.eu

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker