Ето кой ще е водач на листата на БСП за общински съветници и кой го следва!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 12 Септември 2019 18:24

Общинският съвет на БСП – Карлово представи част от листата с кандидати за общински съветници в предстоящите местни избори. Листата, както и кандидатите за кмет на общината и

за кметове на населените места бяха утвърдени на последната конференция на общинската организация на БСП в Карлово. Конференцията утвърди и предизборната платформа на Общинската организация на БСП. Кандидат за кмет на БСП е Манол Манолов, той е и водач на листата за общински съветници, заяви Пламен Славов, заместник-председател на ОбС на БСП.

Ето как се представиха на пресконференция кандидатът за кмет на общината от БСП Манол Манолов и кандидатите за общински съветници:

Манол Манолов:

Роден съм в Карлово, целият ми живот преминава тук и затова и се реших да се кандидатирам за кмет на общината от организацията на БСП на която съм председател. Възпитаник съм на ВМЗ, завършил съм инженерство в Санкт Петербург магистърска степен, след което към специализирал по управление на промишлени предприятия, 33 годишен трудов стаж, с голям управленски и професионален опит , и затова осъзнавайки, че градът се нуждае от промяна, аз взех решение да се кандидатирам за кмет на община Карлово. Кмет не е професия, кметът не се назначава. За мен да си кмет е възможност и отговорност да служиш на хората.

На конференцията бе приета предизборна платформа на която ни е ще стъпим в нашите управленските решения. Аз и моят екип сме подготвил програма на кмета на община Карлово, която ще изпълняваме заедно. В нея ще има шест направления, които смятам, че трябва максимално бързо да се работи по тях – икономиката включвайки и публичните финанси и ресурси, които управлява общинския съвет. Равнопоставеността пред закона и сигурността на всички жители на община Карлово, здравеопазване, образование природни дадености, културно и историческо наследство. Смятаме че ще постигнем целите си за социално справедлива, солидарна и просперираща община Карлово.

Смятам, че всички мои колеги, които са в листата за общински съветници и кметове населените места. Листата е балансирана по професионален признак, възраст.

Д-р Диана Стайкова,

51 години, от Калофер. Завършила съм  езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив и медицина в Медицински университет Пловдив и специализирала пулмология и фтизиатрия в Пловдив. Работя като пулмолог в Медицински център 1 в Карлово и в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и двете са общински здравни заведения.

Общински съветник през 2003-2007, 2008-2011 и 2015-2019. През всичките мандати като общински съветник съм била член на комисията по здравеопазване. Убедена съм, че общинската болница и общинския медицински център трябва да се запазят и развиват, защото гарантират базисно обслужване на населението.

Стоянка Кръстева,

35 години, от Карлово, омъжена. Завършила съм  висше образование, специалност счетоводството – бакалавър и магистър по публични финанси. Завеждам административна служба в ОУ СВ. св. Кирил и Методий“ в Карлово, общински съветник и първи мандат 2015-2019 година. Моята лична житейска кауза е да се формулират приоритетните за младите хора проблеми и за намирането на конкретни решения за тяхното преодоляване. Това е възможно и затова ще вложа цялата си енергия и време и моженето си, за да го постигна.

Владимир Милушев,

32 години от Карлово. Семеен с едно дете. Магистър по национална сигурност от Военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, собственик  съм на строителна фирма. Приех да съм в листата на БСП за кандидати за общински съветници като коалиционен партньор от партия Обединени социалдемократи с една цел обществени поръчки и проекти според мен трябва да се изпълняват местни фирми.

Доц. д-р Пламен Славов,

историк, общински съветник, карловец, завършил карловската гимназия „Васил Левски“, магистър по история във Великотърновския университет, преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Висшето училище по икономика и сигурност, доцент и д-р по история. Председател на общинския съвет, заместник-кмет на община Карлово в различни мандати. Три пъти е бил избиран за депутат в българския парламент.

Продължавам за правя това, което гражданите искат и очакват – да защитавам техните интереси, заяви Пламен Славов.

В този мандат на Общинския съвет през изминалите четири години изпълнявахме, това което поехме като ангажимент пред избирателите от община Карлово през 2015 година- ефективно и прозрачно управление на общината и общинската собственост, открит и честен диалог с гражданите на Карлово и стремеж те да бъдат равнопоставени при управление на публичния и обществен ресурс, нещо което кметът и управляващото мнозинство не направиха.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker