Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев награди рейнджър, който залови бандит
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 14 Септември 2019 16:11

„За мен това е най-нормална човешка постъпка. Не трябва да бъдем пасивни без значение дали сме под пагон, или сме цивилни граждани“.

Това казва старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска механизирана бригада - човекът, който помогна на възрастна жена като задържа крадци в Карлово.

По време на домашен отпуск, на 9 август 2019 г. около

 

12.00 ч. по обяд в Карлово, той чува викове за помощ на жена, която току-що е била ограбена. Военнослужещият реагира незабавно и адекватно, проявява съобразителност и преследва извършителя на кражбата. Успява да го догони и задържи до пристигането на органите на МВР.

Вчера началникът на отбраната генерал Андрей Боцев награди старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска механизирана бригада за проявен висок боен дух и себеотрицание при предотвратяване на престъпление.

„Военната професия е не само престижна и в нея трябва да се доказваме постоянно, но за всеки от нас тя е мисия! Трябва да изпълняваме своите задължения, да поддържаме висок морал, боен дух и подготовка, така че във всеки един момент да сме подготвени за всяка ситуация. Защото българските граждани и нашата Родина това очакват от #армията – да ги защити както по въздух, така и по море и суша!“, категоричен бе генерал Боцев.

Той връчи наградата на старши сержант Делков – бинокъл Б8x30, в присъствието на висшия команден състав на Българската армия.

 

 

 

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker