Вдигат заплатите на медицинските сестри в МБАЛ "Д-р Киро Попов"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 26 Септември 2019 17:43

Заплатите на медицинските сестри в карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ ще бъдат повишени средно с по около 100 лева. Основното възнаграждение на на всяка от тях ще стане между 830 и 950 лева в зависимост от позицията, която съответният здравен специалист заема. Това

 

стана ясно днес след три последователни срещи с медицинските специалисти с управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“, кметът на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков и общински съветници, проведени пред тази и миналата седмица.

По-рано този месец, на 13 септември, шест медицински сестри от Детско отделение на болницата и трима лекари са подали заявление за напускане, недоволни от заплащането. Веднага след това обаче се тръгва към решаване на проблема. На срещата с медицинските сестри и ръководството на общината управителят на МБАЛ - Карлово д-р Христо Пелев е представил финансов отчет. От него става ясно, че има възможност заплатите на медицинските сестри да бъдат повишени като брутното възнаграждение ще надхвърли 1000 лева.


В момента МБАЛ „Д-р Киро Попов“ няма нито едни лев задължения. След превод на близо 1 000 000 лева от НЗОК и Министерството на зраваепозването през юли тази година здравното заведние изплати всичките си задължения, припомниха от администрацията.

Днес управителят на болницата д-р Христо Пелев и Емил Кабаиванов разговаряха с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и договориха среща, за да обсъдят по-нанатъшни действия.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker