Откриха полицейска приемна в Розино
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 26 Септември 2019 17:47

Шестима полицаи и патрулна кола ще се грижат за сигурността, реда и спокойствието на жителите на Розино и още няколко села в западната част на Карловска община. Те ще работят в полицейска приемна, която се намира в непосредствена близост до ромската махала, където през последните години напрежението периодично ескалира. Работещите в приемната полицаи ще обслужват и Клисура, Слатина, Кърнаре, Столетово и Христо Даново.

Да открият приемната днес в Розино дойдоха

 

 

кметът на община Карлово и кандидат за нов мандат Емил Кабаиванов, директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, началникът на Районно управление на полицията в Карлово главен инспектор Сълко Литов, ръководителят на Районна прокуратура в Карлово Димитрина Шекерева, председателят на Общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков.

Кметът на Розино Ангел Шаламанов благодари за придобивката и подчерта, че това е ценна подкрепа за Розино и местните жители, както и че когато местната власт институциите в държавата си подават ръка, проблемите се решават.


Изграждането на полицейската приемна е резултат от няколкогодишна работа на общината, за да има повече сигурност, ред и спокойствие в Розино и в цялата западна част на общината, заяви д-р Емил Кабаиванов.

Понеже през последните 15 години наблюдавам развитието на криминогенната обстановка, аз съм беден, че е наложително тук да бъде създаден полицейски участък. Затова общината има готовност да предостави своя сграда в Розино във вида, който се изисква за това. Но всичко ще правим координирано, съгласувано с ОД на МВР – Пловдив и РУ на полицията в Карлово, каза още Кабаиванов.

Работата на тази приемна ще окаже положително влияние върху криминогенната обстановка в Розино, заяви старши комисар Йордан Рогачев.

В края на юни тази година в Розино скандали между две големи ромски фамилии прераснаха във война със стрелби, бой с камъни и колове, разправа с ножове. Както „Марица“ подробно писа от тогава досега в селото има засилено полицейско присъствие.

В момента оперативната обстановка е спокойна, заяви началникът на Районно управление на полицията гл. инспектор Сълко Литов. В сравнение със същия период на миналата година престъпленията в Розино са с 30 по-малко, уточни той.

В град Баня в близост до ромската махала също ще бъде изградена полицейска приемна. Общината вече е отделен терен от 40 кв. метра за монтиране на помещенията, заяви Емил Кабаиванов.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker