Полицай и художник искат да управляват в Подбалкана
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 29 Септември 2019 17:44

Истински каталог на професиите откриваме в CV-тата на кандидатите за кмет в подбалканските общини. Многообразието е валидно за всички региони, сочи проучване на „Марица“. Кметският пост съблазнява учители, лекари, инженери, финансисти.

Две дами, които са с еднакви професии и еднакви малки имена, влизат в надпревара за кметския пост

 

в Хисаря. Инж. Пенка Дойкова от Партията на зелените, която управлява през последните четири години, и предшественичката ѝ на кметския пост инж. Пенка Ганева от ПП ГЕРБ се срещат на арената пред избирателите за втори път. И двете са работили в администрацията на града, а преди да застанат начело на местната власт, са били заместник-кмет на общината. Инж. Ганева обича народните танци, инж. Дойкова - природата.

Инженер е и кандидатът за кмет на община Карлово от БСП Манол Манолов. Той е завършил в Санкт Петербург и е доказан специалист по специално производство. Манолов е общински съветник в продължение на няколко мандата в Общинския съвет.


Двама финансисти от двете страни на Средна гора мерят сили в своите територии. Възпитаникът на УНСС Димитър Кацарски иска да управлява ​община Хисаря. Той има опитът на главен експерт „Приходи“. Кацарски е кандидатът на ВМРО-БНД. А в община Сопот да поеме кормилото е решен Георги Григоров. Той е финансист, завършил Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов, с добра кариера, от дълги години е директор на клон на застрахователно дружество в Карлово.

Опитен полицай от СПА столицата на Балканите за втори път дава заявка, че иска нов модел на управление в своята община. Иван Иванов, чийто трудов стаж е в системата на МВР и 15 години е бил началник на Районното в Хисаря, по образование е химик. Междувременно завършил право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а сега е съдебен заседател в Окръжен съд -Пловдив и активно поддържа спортна форма с плуване.

Учители по образование са кандидатите на БСП в Сопот и Хисаря. Станислав Стоенчев от Вазовата община практикува професията, а Ива Вълчева, която е кандидат за кмет на Хисаря, избра за свое поприще туризма и се преквалифицира в експерт. Тя е дългогодишен председател на читалище „Искра“ в Хисаря, самодейка, запалена по народните танци. В средата на мандата Ива Вълчева оглави местния парламент. Станислав Стоенчев пък остана верен на учителската професия и в свободното време активно спортува футбол.

Художник, резбар и учител по професия смята, че Вазовият град има нужда от нов стил на управление. Той е Христо Цолев - цяло десетилетие се бори неуморно и доведе до успешен край каузата на сопотненци. Цолев е бил и кмет, и председател на Общинския съвет в Сопот.

marica.bg, Цветана Георгиева

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker