Д-р Кабаиванов на среща с министър Кирил Ананиев, медицинските сестри оттеглят оставките
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 30 Септември 2019 15:22

Медицинските сестри от Детско и Вътрешно отделение на Карловската болница оттеглят оставките си, а Емил Кабаиванов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обсъдиха важни въпроси на общинското здравеопазване. Срещата бе в София по покана на Кирил Ананиев и приключи преди час.

 

През 2020 година Министерството на здравеопазването ще се запази

нивото на финансиране на общинските болници като отдалечени и рискови заведения.  Освен това ще бъдат облекчени медицинските стандарти за болничните заведения. Това стана ясно днес следобед, след среща на кмета на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов с министър Кирил Ананиев във връзка с исканията на медицинските сестри в карловската болница за увеличаване на заплатите и заявените групови оставки на работещите в Детско и Вътрешно отделение.

 

Срещата бе покана на министър Кирил Ананиев, в нея участва и управителя на карловската болница д-р Христо Пелев.

Д-р Пелев информира министъра, че след проведената среща днес в община Карлово медицинските сестри от детско и вътрешно си оттеглят молбите за напускане.

По-рано днес на среща в общината, в която участваха общински съветници, представителите на синдикатите и представители на медицинските сестри, управителят на болницата д-р Христо Пелев предложи два варианта за повишаване на възнагражденията на медицинските сестри. Първият е диференцирана месечна заплата в размер между 830 и 950 лева. Вторият- всички медицински сестри да получават заплата от 950 лева.

До четвъртък, 3 октомври, медицинските сестри трябва да изберат по кой вариант да бъде определяно тяхното възнаграждение, след което ще бъдат подписани нови договори, влизащи в сила от 1 октомври.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker