ВМЗ – Сопот договаря бъдещи сделки с Египет
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 07 Октомври 2019 15:05


ВМЗ – Сопот договаря бъдещи сделки с Египет, преди броени дни там се състоя среща, в резултат на която се очаква разширяване на сътрудничеството, съобщиха от държавното дружество.
След нашето посещение уверено мога да кажа, че през 2020 година ще нарасне многократно стокообменът на ВМЗ с различни производствени звена и организации в Египет, заяви изпълнителният директор инж. Иван Гецов. Поставихме началото на съвършено ново ниво на взаимоотношения, основано на доверие, коректно партньорство и реални резултати, коментира още той.

Председателят на Съвета на директорите на ВМЗ ЕАД-  Сопот Атанас Богданов и изпълнителният директор на държавното дружество д-р инж. Иван Гецов бяха на официално посещение в Арабска република Египет на 4 октомври, където се срещнаха с министъра на военното производство Мохамед ал-Асар и неговия екип.
ВМЗ запозна домакините със своите производствени възможности и продуктовата гама. Обсъдени бяха различни форми на сътрудничество между българското предприятие за боеприпаси и военните заводи към египетското Министерство на отбраната. По време на срещата и дискусиите върху широк кръг въпроси стана ясно, че има реални възможности за взаимно сътрудничество.
Двете страни се споразумяха да обменят посещения на технически делегации, за да уточнят конкретни параметри и да работят за тяхното изпълнение.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker